25 juny

Uniformes de treball reflectants

Un bon vestuari laboral ha de tenir tot tipus d’elements de seguretat, entre aquests, estan les cintes reflectants.

Hi ha oficis en els que ser visible és fonamental. Per exemple, si es treballa de nit, a la carretera o en una obra és important que un cotxe o company et vegi amb facilitat per no causar cap accident. Les cintes reflectants tenen l’objectiu de guanyar visibilitat i, per tant, seguretat, és per això que un bon vestuari laboral ha de portar-les.

La llei 31/1995 obliga a tot treballador que està exposat a risc d’atropellament a fer servir aquest tipus de cintes. Només, si el conductor té la capacitat de veure a l’operari podrà prendre les mesures necessàries per evitar topar amb ell.

Un bon vestuari laboral reflectant ha de tenir dos tipus de material:

  1. Materials fluorescent: aquests materials tenen colors molt llampants a la vista. Són molt útils per quan es treballa en zones perilloses a plena llum del dia, ja que tornen més llum de la que absorbeixen. Els colors que més ajuden a guanyar visibilitat són el groc, el vermell i el taronja. 
  2. Materials retroreflectants: aquest tipus de material és el que conformen les cintes reflectants. Aquest segon material és del que ha d’estar fet el vestuari laboral d’alta visibilitat, és ideal quan el treballador realitza feines durant la nit o en un lloc amb poca llum. El fet de portar aquestes cintes, fa que quan una llum d’un cotxe apunta contra el treballador, aquestes tornen gran part de la llum emesa. Com a resultat, l’operari serà perfectament visible pel conductor.

La seguretat dels teus treballadors ha de ser molt important per a tu, és per això, que adquirir un vestuari laboral d’alta visibilitat és obligatori al igual que necessari. A Companyia d’Uniformes pots triar entre diferents peces de roba, aquí podràs trobar la que millor s’adapti a la necessitat dels teus treballadors.