26 abr.

El que no pot faltar en un uniforme de mecànic

Els tallers mecànics són entorns de feina on els treballadors estan exposats a diversos riscos pel que fa a la seguretat. Per aquest motiu, l’ uniforme laboral ha d’estar equipat d’Equips de Protecció Individual (EPI).

MONO DE MECÀNIC

El mono de mecànic , el típic de color blau, és la peça per excel·lència dins de l’uniforme per mecànics, encara que existeixen altres opcions per vestir-se.

  • El mono de treball italià: es diferència del clàssic, ja que té una goma a la cintura i els punys són elàstics ajustables.
  • Mono de competició: és semblant al model italià, però és més sofisticat. Sovint, aquests monos es personalitzen amb el logotip de l’empresa per donar més personalitat.

ALTERNATIVA AL MONO DE TREBALL

Els mecànics també poden portar pantalons i samarretes substituint al mono.

  • Pantalons multi butxaques: aquests pantalons faciliten el transport d’eines.
  • Samarretes i pols: una molt bona opció tant per l’estiu com per l’hivern.

Es recomana que es triï colors foscos per dissimular taques de greix o combustible.

GUANTS

Els guants més utilitzats, per temes de seguretat, són els de pell hidròfuga . Aquests guants són molt útils ja que tan protegeixen de la humitat com de líquids .

BOTES, MASCARETES, ULLERES I ORELLERES

Els EPI són molt importants en aquest tipus de feines. Els riscos són freqüents i per això, les botes de mecànics han d’estar classificades com calçat de seguretat S2 o S3. Mentre les mascaretes, les ulleres de protecció i les orelleres asseguren una major protecció pel treballador.

Leave a reply