17 nov.

Tipus de soles en el calçat laboral

Quan triem el calçat laboral un dels últims aspectes que tenim en compte és la sola, però no podem deixar aquest aspecte de banda, ja que és el que ens manté units al terra.

El material més utilizat en aquesta part de la sabata és el poliuretà, tot i que existeixen altres materials. A continuació us explicarem els tipus de soles que existeixen.

Soles de poliuretà

Les sola de poliuretà són les més esteses en el món del calçat de seguretat i això és degut a les seves fabuloses propietats pel que fa a absorció d’energia, flexibilitat i lleugeresa, el que aporta comoditat a les nostres sabates laborals.

Una altra varietat dins del poliuretà és la sola de TPU, obtinguda a partir de poliuretà termoplàstic; còmoda, flexible, elàstica i amb capacitat antilliscant.

El més comú és que en el calçat laboral ens trobem amb soles de doble densitat de poliuretà.

Beneficis del poliuretà:

  • Alta resistència al desgast i a l’abrasió
  • Alta resistència a la tracció i l’esquinçament
  • Molt bona capacitat d’amortiment
  • Molt bona flexibilitat a baixes temperatures
  • Alta resistència a greixos, olis, oxigen i ozó
  • Excel·lent recuperació elàstica
  • Solidesa a la llum (alifàtics)

Soles de cautxú

Es tracta d’un material totalment reciclable, i encara que és una mica pesat, una de les característiques que el fa més atractiu, és la seva enorme resistència a la flexió i a l’abrasió així com la seva gran capacitat antilliscant, el que el fa indicat per a la fabricació de sabates per a persones amb mobilitat limitada o per a treballs en entorns humits.

Soles de PVC

Pesades i poc flexibles, es tracta de soles de baixa qualitat, que resisteixen poc l’ús continuat, i es parteixen amb gran facilitat. No són recomanables per utilitzar en feines laborals.

Leave a reply